...

...

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα Κασιδιαράκια

Του Θανάση Καρτερού

Είναι δικαστικός λειτουργός, υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, το όνομά του είναι τρισύλλαβο και τελειώνει σε -άκος, όπως του Μπαλτάκου. Και ο Σαμαράς, ο οποίος συζητάει μαζί του τη δίωξη της Χρυσής Αυγής τον αποκαλεί Παναθηναϊκάκια.

Αυτά είπε όχι σε κάποιο στέκι της μαφίας, ή σε κάποιο ύποπτο μπαρ, αλλά στη  Βουλή των Ελλήνων, ο Ηλίας Κασιδιάρης -Ηλία τον αποκαλεί τρυφερά ο Βορίδης. Ο οποίος Κασιδιάρης κατηγόρησε τον Σαμαρά για εσχάτη προδοσία και  για κακούργημα κατάχρησης εξουσίας. Και άφησε να εννοηθεί ότι έχει στα χέρια του προϊόντα υποκλοπής που αποδεικνύουν όσα λέει.

Φτάσαμε έτσι στο τελευταίο σκαλοπάτι -δεν φαίνεται να έχει παρακάτω. Ένα συμμορίτης να χρησιμοποιεί συμμορίτικες μεθόδους για να αποδείξει ότι δεν είναι συμμορίτης. Να χρησιμοποιεί τη Βουλή σαν χώρο εκβιασμού. Τη δημοκρατία σαν πόρνη προς εκμετάλλευση. Τους νόμους σαν χαρτί υγείας για τα ναζιστικά του οπίσθια. Και όλους εμάς σαν πρόβατα να του προσφέρουν τρομαγμένα από το λύκο το λαιμό τους για να αναδειχτεί επιτέλους στην Ελλάδα ο Φύρερ που θα μας σώσει!
Ποιος όμως έδωσε σ' αυτό το ναζιστικό μούτρο τη δυνατότητα να γαυριά μέσα στη Βουλή και μπροστά στο πανελλήνιο για εσχάτη προδοσία και λοιπά; Ποιος "του κάθισε" γεμάτος εμπιστοσύνη και έρωτα για το σκοτάδι που εκπροσωπεί; Ποιοι πρωταγωνιστούν με τα πολιτικά βρακιά τους κατεβασμένα στα μαφιόζικα CD και DVD που του έδωσαν δυνατότητα να γυρίσει; Και ποιοι μηχανισμοί εφοδιάζουν τους ναζί με "υλικό" που τους δίνει τη δυνατότητα να ισοπεδώσουν όχι μόνο ότι απέμεινε από το αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, αλλά και τη δημοκρατία που είναι ο μισητός τους στόχος;
Αν όλη αυτή η μαφιόζικη παράσταση αναδεικνύει πόσο αδίστακτος συμμορίτικος υπόκοσμος είναι οι ναζί, αναδεικνύει επίσης και πόσο αδίστακτος και επικίνδυνος -και ανόητος- είναι ο όμορφος κόσμος της συγκυβέρνησης και του Μαξίμου. Ένας κόσμος που δεν δίστασε να ξεβρακωθεί μπροστά στον υπόκοσμο, με στόχο να κερδίσει κάποιους συμμορίτες συμμάχους, ή κάποιες ψήφους που κατευθύνονταν προς τη συμμορία.
Οι παρτούζες, οι υποκλοπές, οι εκβιασμοί στη δεξιά πολυκατοικία, έφτασαν μέχρι τη Βουλή. Αν αυτό δεν αποτελεί κατάπτωση για το πολίτευμα και κίνδυνο για όλους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Κίνδυνο, ναι. Γιατί οι ναζί πάντα και σε όλο τον κόσμο, γίνονται επικίνδυνοι όταν οι φιλοδοξίες, τα ηλίθια μικροκομματικά παιγνίδια και οι λαίμαργοι ταξικοί υπολογισμοί, τους ανοίγουν την πόρτα να καθορίζουν αν και μικρή μειοψηφία τις πολιτικές εξελίξεις.
Κι αυτό ακριβώς έκαναν η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Που πρέπει να φύγουν, τώρα, γιατί αποδείχτηκε ότι για να επιβιώσουν πολιτικά αυτοί, πουλάνε στους συμμορίτες, το σκοινί που θα κρεμάσει εμάς. Όλους. Αφού είναι γνωστό ότι με  τον Παναθηναϊκάκια, τον Ολυμπιακάκια, και τα παρακρατικά παιγνιδάκια, ανοίγει ο δρόμος για τα Κασιδιαράκια...


ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr 06/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου