...

...

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι... καπάτσοι

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΗ 

Μοιάζει απίστευτο μετά τα όσα ζήσαμε εδώ και 11 μήνες, αλλά στο τέλος οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να συνεννοηθούν. Για την ακρίβεια, θα συνταχθούν όλοι µε την επώδυνη λύση σωτηρίας που προτείνει ο γαλλογερμανικό άξονας.
Η κ. Μέρκελ – που διαθέτει πλούτο επομένως και εξουσία – είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και εάν το σχέδιό της πετύχει, χωρίς σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις, η Γερμανία θα είναι ηγέτης και ο αυστηρός κηδεμόνας της Ευρώπης για τα επόμενα πολλά χρόνια. έτσι θα σωθούν η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία. Για την Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. όσα σχέδια σύγκλισης και εάν φέρει η Κοµισιόν, όσο και εάν βοηθήσει η Γερμανία στην επιμήκυνση των δανείων μας, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από σκοτεινό τούνελ όσο το 60% των κατά ευφημισμόν φορολογουμένων δεν πληρώνει φόρους. οι υπόλοιποι, τα κορόιδα της ιστορίας που είναι οι μισθωτοί και κάποιοι ευπρεπείς επαγγελματίες, είναι αδύνατο να σύρουν το κάρο για λογαριασμό όλων.
Και εάν συνεχιστεί αυτή η γελοιότητα της επικράτησης των καπάτσων, ο επόμενος προϋπολογισμός όσο και εάν μελετηθεί θα τιναχθεί στο αέρα για δεκάδες λόγους και τον εξής ένα. το 40% που πληρώνει μέχρι τώρα, του χρόνου θα δώσει στην εφορία ψίχουλα καθώς τα εισοδήματα υψηλόμισθων μειώθηκαν δραματικά, ενώ οι σοβαροί και νόµιµοι επαγγελματίες έχουν «τσακιστεί».

Δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ 5/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου